Verhuisd

Ik ben een paar weken geleden verhuisd. Geen atelier meer, geen creativiteit meer, althans dat dacht ik. Maar dat is niet zo. Ik heb heel veel zin om creatief bezig te zijn. Dat kan dan niet meer in een atelier, maar nog wel steeds aan mijn keukentafel. Of gezellig voor een workshop bij mensen op bezoek, een feestje, de BSO, een vriendinnen dag, een babyshower en nog veel meer. De komende weken ga ik gebruiken om mijn oude atelier leeg te halen en te bedenken wat ik wel of niet meer wil gebruiken. De webshop wordt ook weer langzaam opgestart, ik heb er weer / nog steeds zin in. Creativiteit blijft toch mijn passie.

MDF Set met Foam Clay en Pearl Clay

Nieuwe spullen

Regelmatig komen er nieuwe spullen in het assortiment van de groothandels. Zo veel leuks, zo veel bijzonders. Ik kan helaas niet altijd alles aanschaffen, dan zou mijn atelier al gauw te klein zijn. Maar deze heb ik vorig jaar wel gekocht. En met succes, inmiddels heb ik er al meerdere kinderfeestje met gehad. Het blijft een mooie combinatie mdf met foam clay.

Bij gemaakt met ijsstokjes

Bezig bijtje

Ik krijg weer energie. Energie omdat ik weer meer mijn werk kan doen zoals ik het graag wil. Ik heb ruim een week geleden toestemming gekregen van de gemeente om weer met de Crea voor Kids en kinderfeestjes te beginnen. Ook een klein open atelier is weer mogelijk.

Afgelopen woensdag was de eerste Crea voor Kids en ook het eerste kinderfeestje is al ingepland. Net als twee mini-atelier. Yes, ik wordt weer het enthousiaste bezige bijtje.

Een maand verder

Een maand later, nog steeds last van de corona crisis. Wie niet?

Wat ik kan doen doe ik nog, zo is mijn webwinkel nog steeds open. En ben ik druk bezig met het inventariseren maar vooral ideeen opdoen en uitwerken.

Ik heb in mijn webwinkel meer artikelen gezet dan dat ik normaal deed. Voor de kaarten makers hele leuke kaarten blokken maar ook stempels bijvoorbeeld. Voor de kinderen fantastisch leuke pakketjes met silk clay, maar ook de foam clay en mdf zijn nog volop verkrijgbaar.

Mis je iets, of heb je ergens iets gezien wat je graag zou willen hebben, mail, bel of app mij dan. Ik kan nog steeds gewoon bestellen bij de groothandels.

In Ermelo, Putten en Harderwijk kan ik (gratis) bezorgen. Maar ophalen of versturen via PostNL kan natuurlijk ook gewoon.

Voorjaar

Daar zit ik dan. Helemaal klaar voor leuke voorjaarsworkshops. En toen ineens ging het allemaal niet door. Door de Corona heb ook ik alle workhops af moeten zeggen. Maar het materiaal had ik natuurlijk al in huis. Wat ik deze week gedaan heb is pakketten gemaakt voor jullie. Vier verschillende pakketten, voor alle leeftijdsgroepen iets leuks. Vanaf nu kun je deze reserveren en vanaf maandag (op afspraak) afhalen of in de omgeving laten bezorgen.

Pakket van hout. Decoreer deze paashaas met terrazzovlokken en eieren. Prijs € 8,00
Paaseieren met Pearl Clay. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar. 6 eieren € 8,00
MDF met Foam Clay en Pearl Clay. Geschikt vanaf ca. 7 jaar. € 10,00
5 figuren naar keuze en 6 kleuren foam clay. Geschikt vanaf ca. 4 jaar. € 7,00
Minilandschap gemaakt met hout en verf in glas

Winter of zomer

Nu het maar niet echt winter lijkt te worden, valt het mij op dat ik soms juist iets winters wil maken. Zo ook deze klant.

Vorig jaar zomer maakte ze een leuk, zomers tafereeltje en vorige week heeft ze een winter tafereeltje gemaakt. Beide in een mooie glazen stolp, beide met kleine figuurtjes van hout en met Foam Clay (en Sticky Base). Erg leuk om te zien hoe verschillend ze zijn, maar ook hoe goed ze bij elkaar passen. Zo is ieder seizoen leuk om creatief bezig te zijn.

Creatief feestje voor kinderen krijtbord maken

Noteer kinderfeestje

Een creatief kinderfeestje is erg leuk om te doen voor de verjaardag van je kind. Niet alleen je kind heeft een super leuke tijd maar al haar / zijn vrienden gaan naar huis met een leuk aandenken aan het feestje.

Ik heb veel verschillende feestjes waaruit gekozen kan worden. Eentje die dit jaar nieuw is, is het memobord. De kinderen gaan zelf schilderen met acrylverf, acrylpennen en schoolbordverf. Daarna wordt het verder versierd met allerlei materialen naar keuze. Ieder bord wordt zo heel verschillend.

Memobord versierd met verf en foam clay
3d verf van Diam's bewaartip

3d verf en warmte

De Diam’s 3d verf is een van mijn favoriete producten bij workshops en voorbeelden. Gisteren weer een gezellige workshop mogen geven aan kinderen.

Als het zo lekker warm is als nu, reageert de 3d verf iets anders dan normaal. De verf is iets vloeibaarder en loopt daarom sneller de tube uit. Vooral de heldere (brillantes) en parelmoer (nacree) kleuren hebben die eigenschap. Maar als je de tube rechtop zet ipv op z’n kop (zoals ik altijd zeg) dan heb je er niet zoveel last van. En kun je toch met dit warme weer aan de slag met de 3d verf.

En oh ja, voorwerpen die je al eerder gemaakt hebt, waarvan de verf goed droog is, kunnen gerust in de zon blijven hangen hoor. Die hebben daar geen last van, net als dat ze geen last hebben van de regen.

Verenigingen

Dit jaar heb ik ook een paar workshops mogen geven bij verschillende verenigingen. Meestal waren die patiëntenverenigingen. Dat was erg leuk en dankbaar om te doen. De mensen zijn met lotgenoten onder elkaar een dagje weg en kunnen heerlijk ontspannen bij een creatieve workshop. Ik heb de workshops aan kinderen en aan volwassenen gegeven. Voor mij ook heel mooi om deze mensen te leren kennen. Ik heb erg leuke contacten gehad.

Papegaai gestipt met Diam's 3d verf
Gelei om te plakken en te boetseren

Sticky base

Weer een nieuwe materiaal. Het lijkt een beetje op slijm, maar is dat zeker niet. Het is meer een soort gelei, en deze gelei kun je gebruiken om te plakken. Ik heb het al gebruikt voor verschillende kaarten en mijn klanten zijn enthousiast. Ik wil dit volgende keer gaan doen met de kinderen. Dat wordt vast leuk. Ik ga maar eens gauw op zoek naar glitters, kraaltjes en nog veel meer.