Voorjaar

Daar zit ik dan. Helemaal klaar voor leuke voorjaarsworkshops. En toen ineens ging het allemaal niet door. Door de Corona heb ook ik alle workhops af moeten zeggen. Maar het materiaal had ik natuurlijk al in huis. Wat ik deze week gedaan heb is pakketten gemaakt voor jullie. Vier verschillende pakketten, voor alle leeftijdsgroepen iets leuks. Vanaf nu kun je deze reserveren en vanaf maandag (op afspraak) afhalen of in de omgeving laten bezorgen.

Pakket van hout. Decoreer deze paashaas met terrazzovlokken en eieren. Prijs € 8,00
Paaseieren met Pearl Clay. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar. 6 eieren € 8,00
MDF met Foam Clay en Pearl Clay. Geschikt vanaf ca. 7 jaar. € 10,00
5 figuren naar keuze en 6 kleuren foam clay. Geschikt vanaf ca. 4 jaar. € 7,00

Winter of zomer

Nu het maar niet echt winter lijkt te worden, valt het mij op dat ik soms juist iets winters wil maken. Zo ook deze klant.

Vorig jaar zomer maakte ze een leuk, zomers tafereeltje en vorige week heeft ze een winter tafereeltje gemaakt. Beide in een mooie glazen stolp, beide met kleine figuurtjes van hout en met Foam Clay (en Sticky Base). Erg leuk om te zien hoe verschillend ze zijn, maar ook hoe goed ze bij elkaar passen. Zo is ieder seizoen leuk om creatief bezig te zijn.

Noteer kinderfeestje

Een creatief kinderfeestje is erg leuk om te doen voor de verjaardag van je kind. Niet alleen je kind heeft een super leuke tijd maar al haar / zijn vrienden gaan naar huis met een leuk aandenken aan het feestje.

Ik heb veel verschillende feestjes waaruit gekozen kan worden. Eentje die dit jaar nieuw is, is het memobord. De kinderen gaan zelf schilderen met acrylverf, acrylpennen en schoolbordverf. Daarna wordt het verder versierd met allerlei materialen naar keuze. Ieder bord wordt zo heel verschillend.

Memobord versierd met verf en foam clay

3d verf en warmte

De Diam’s 3d verf is een van mijn favoriete producten bij workshops en voorbeelden. Gisteren weer een gezellige workshop mogen geven aan kinderen.

Als het zo lekker warm is als nu, reageert de 3d verf iets anders dan normaal. De verf is iets vloeibaarder en loopt daarom sneller de tube uit. Vooral de heldere (brillantes) en parelmoer (nacree) kleuren hebben die eigenschap. Maar als je de tube rechtop zet ipv op z’n kop (zoals ik altijd zeg) dan heb je er niet zoveel last van. En kun je toch met dit warme weer aan de slag met de 3d verf.

En oh ja, voorwerpen die je al eerder gemaakt hebt, waarvan de verf goed droog is, kunnen gerust in de zon blijven hangen hoor. Die hebben daar geen last van, net als dat ze geen last hebben van de regen.

Verenigingen

Dit jaar heb ik ook een paar workshops mogen geven bij verschillende verenigingen. Meestal waren die patiëntenverenigingen. Dat was erg leuk en dankbaar om te doen. De mensen zijn met lotgenoten onder elkaar een dagje weg en kunnen heerlijk ontspannen bij een creatieve workshop. Ik heb de workshops aan kinderen en aan volwassenen gegeven. Voor mij ook heel mooi om deze mensen te leren kennen. Ik heb erg leuke contacten gehad.

Papegaai gestipt met Diam's 3d verf

Sticky base

Weer een nieuwe materiaal. Het lijkt een beetje op slijm, maar is dat zeker niet. Het is meer een soort gelei, en deze gelei kun je gebruiken om te plakken. Ik heb het al gebruikt voor verschillende kaarten en mijn klanten zijn enthousiast. Ik wil dit volgende keer gaan doen met de kinderen. Dat wordt vast leuk. Ik ga maar eens gauw op zoek naar glitters, kraaltjes en nog veel meer.

12 jaar bloggen

Vandaag even wat dingen op mijn website aangepast. Een beetje netter hier, een beetje anders daar.

Wat mij opvalt is dat mijn oudste blogbericht al 12 jaar oud is. Tjonge tjonge, wat lijkt dat lang geleden. Toen had je nauwelijks Facebook en ging alles via de blog. Het leuke is wel dat je nog steeds allerlei berichten op een blog terug kan zoeken. Ik schreef toen ook veel vaker op mijn blog dan nu. Maar tijden veranderen en wij ook.

Zo genoeg gemijmerd, nu over naar de orde van de dag……..aan het werk, lekker voorbeelden maken. Want dat is in die 12 jaar niet echt veel veranderd, behalve misschien dat er wat nieuwe materialen bij zijn gekomen.

Activiteiten BSO

Sinds een paar maanden kom ik regelmatig op de BSO. Een stichting met meerdere locaties heeft mij gevraagd of ik daar creatieve workshops wil geven.

Ik heb ja gezegd en vind het steeds leuker worden. Iedere keer een andere locatie en andere kinderen. Ze maken steeds weer wat leuks, jonge en oudere kinderen. Prachtig om het enthousiasme te zien van de kinderen. Ik ga altijd weer vrolijk naar huis.

Op deze foto de creaties die eerder deze week gemaakt zijn. Spaarpotten versierd met Foam Clay, Silk Clay en Pearl Clay.

Crea voor Kids

Crea voor Kids is leuk. Crea voor Kids is Creatief voor Kinderen. Gezellig samen met elkaar iets creatiefs doen. Een keer per maand komen de kinderen samen in mijn atelier.

Iedere maand een andere techniek of een ander materiaal. Iedere derde woensdagmiddag van de maand weer iets wat je helemaal zelf gemaakt hebt.

De afgelopen tijd is het clubje een beetje kleiner geworden. Kinderen die helaas ziek zijn en kinderen die niet meer op de basisschool zitten, hebben afscheid genomen. Daarom zoeken we nieuwe kinderen, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Doe jij mee?

Zomaar een paar foto's van de projecten van de kinderen bij Crea voor Kids.
Een paar van de projecten van de Crea voor Kids club

Eenhoorn feestje

Populair onder de kinderen was afgelopen jaar de eenhoorn. En dat is nog steeds zo. Vorig jaar zijn er al diverse kinderfeestjes geweest waarbij de Eenhoorn centraal stond.

Dit jaar gaan we daar natuurlijk gewoon mee door. Hier twee hele leuke variaties. Kies voor een Eenhoorn op een plankje zodat deze mooi kan pronken in je kamer. Of kies voor een schatkistje, dan kun je al jouw spullen hierin bewaren.

Voor jonge kinderen is het ook leuk om een eenhoorn van mdf te versieren. Er is genoeg keus. Reserveer je kinderfeestje hier.

Eenhoorn met Foam Clay en Silk Clay. Erg leuk voor een kinderfeestje.

Doosje Eenhoorn met verf, Foam Clay en Pearl Clay

Wil je toch iets anders voor je feestje, dan kan dat natuurlijk altijd. Geef je idee door en we maken er jouw feestje van. Of kijk hier voor meer inspiratie.